Opeens ben je niet meer één van de collega’s, maar heb je promotie gemaakt en ben jij de nieuwe chef, voorman, teamleider, manager of ploegleider. Eerst was je nog onderdeel van het team, maar nu moet je dit team aansturen.
Herken je dit? Dan stel jij jezelf ook vast deze vragen:

  • Hoe ga ik aan alle verwachtingen voldoen?
  • Wat zijn eigenlijk mijn taken en verantwoordelijkheden?
  • Directie, mijn team, iedereen heeft mij nodig. Hoe ga ik dat allemaal doen?

En over deze vragen en meer gaat het eerste hoofdstuk Ik ben leidinggevende, en nu? van het nieuwe boek: Praktisch leidinggeven, hét handboek voor leidinggevenden van Bert Pol, directeur van IMK Opleidingen. Wil jij dit hoofdstuk, gratis en voor niks, in je mailbox ontvangen?

Wat wordt er nu eigenlijk van mij verwacht?

In je nieuwe rol verwacht men dat je flexibel bent, snel kunt schakelen en met alle partijen rekening houdt. Je staat regelmatig in een spagaat en vult de rol in hoe jij denkt dat het goed is. Maar klopt dat met wat er van jou wordt verwacht? In het eerste hoofdstuk van het boek krijg je handvatten om jouw rol als leidinggevende goed in te vullen. En daarnaast ontvang je ook nog een handig werkblad om alle verwachtingen helder te krijgen.